Pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Pasta jajeczna ze szczypiorkiem




   Prosta, a pyszna pasta do pieczywa. Pasuje i na święta i na co dzień do kanapek przyrządzanych na śniadanie, czy na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Jest szybka w wykonaniu i pożywna i stanowi smaczną odmianę od kanapek zjadanych zazwyczaj z wędliną czy serem. Świetna na postne dni. 

 


Składniki:
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 1 kopiasta łyżka majonezu
  • sól
  • pieprz
  • mały pęczek szczypiorku
Sposób wykonania:

Jajka ścieramy na tarełku o małych oczkach. Solimy i doprawiamy pieprzem. Dodajemy drobniutko posiekany szczypiorek i łyżkę majonezu ( ktoś woli rzadszą pastę dodaje nieco więcej ). Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Podajemy do pieczywa.

 

Komentarze

Prześlij komentarz